Je ergens anders thuis voelen

Gastouderopvang, de meest flexibele en voordelige vorm van kinderopvang!

De overheid geeft een mooie tegemoetkoming in de kosten in de vorm van kinderopvangtoeslag.

Als werkende ouder hebt je recht op kinderopvangtoeslag, mits je gebruik maakt van een geregistreerd gastouderbureau en geregistreerde gastouders. Dus je bent bij ons aan het juiste adres!

Jaarlijks bepaalt de overheid het maximale bedrag waarover een percentage wordt uitgekeerd aan ouders. Maar wat kost nu de opvang?

Dat is een vraag die we niet zomaar kunnen beantwoorden. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren die we hieronder uiteen zetten.

Factoren die de opvangkosten bepalen:

Er zijn verschillende factoren die de kosten voor de opvang bepalen. Ieder gezin ontvangt daarom haar eigen uurtarief. Dit tarief bestaat uit het tarief van de gastouder en de bemiddelingskosten aan het bureau.

Wij adviseren de gastouders elk jaar een marktconform adviestarief. Uiteindelijk bepalen gastouders zelf welk uurtarief zij gaan hanteren.

Daarnaast ontvang je een toeslag vanuit de overheid. Deze vergoeding is voor 2023 vastgesteld en bedraagt maximaal €6,85 per uur per kind. Hoeveel toeslag je uiteindelijk ontvangt is afhankelijk van jouw/jullie verzamelinkomen. Kortom, hoe meer je verdient, hoe lager de toeslag en gelukkig ook omgekeerd.

We willen ouders die meer dan 10 uur in de week werken, tegemoet komen in de kosten. We hebben hiervoor een kortings-constructie. Hoe meer uren je afneemt, hoe lager het uurtarief wordt.

Al deze factoren bij elkaar maken dus dat de kosten voor de gastouderopvang afhankelijk is van jouw specifieke opvangvraag.
We maken voor jouw opvangvraag graag geheel vrijblijvend een kostenberekening. Zo kun je in één oogopslag zien wat je netto zelf zal gaan betalen voor de gastouderopvang.

Hieronder een aantal voorbeelden van de netto kosten per maand:

Situatie van een kindje:
Ik breng mijn baby van 4 maanden voor 3 dagen per week (24 uur) naar een gastouder. Wat zijn de kosten netto per maand ? We hebben een modaal inkomen. Kosten netto: € 0,86 cent per uur.

Situatie van een gezin met twee kinderen: Ik breng mijn peuter en mijn baby naar een gastouder voor 2 dagen (20 uur) per week. Wat zijn de netto kosten per maand? We hebben een modaal inkomen. Kosten netto: € 0,90 cent per uur voor jullie baby en € 0,37 cent per uur voor jullie peuter.

Situatie van een gezin met 3 kinderen: Mijn jongsten zijn onder de 4 jaar en gaan 3 dagen naar de gastouder, mijn oudste van 5 jaar gaat drie middagen:  Wat zijn de netto kosten per maand? We hebben een verzamelinkomen van 70.000 euro. Kosten netto: € 1,20 cent per kind per uur voor de jongsten, en € 0,49 cent per uur voor de oudste.

80% van onze ouders maken gebruik van de kortingsstructuur, dus bij Gemoederlijk geldt ook de term: arbeid loont!

Bewust ondernemen: Wij investeren in groen, in de breedte van het woord.
Er is een start gemaakt met elektrisch rijden, we werken met een groen coach en proberen met onze activiteiten altijd de verbinding met de natuur te houden.
Het Pedagogisch Beleid wordt concreet gemaakt in een Pedagogisch groen werkplan voor onze gastouders. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich kunnen verbinden met de natuur. Zo houden wij onze ecologische voetafdrukken klein, en maken we met elkaar de natuur groot!

Wil jij ook een transparante kostenberekening voor jouw situatie? Schrijf je vrijblijvend in. Dit is de eerste stap in een jarenlang samenwerkingstraject.
Neem gerust contact met ons op via de mail info@gastouderbureaugemoederlijk.nl of bel ons : 06 12 94 99 06.