Je ergens anders thuis voelen

Over ons

Gastouderbureau Gemoede®lijk vertegenwoordigt de Achterhoekse gemoedelijkheid, het ‘ons kent ons’. Wij vertellen je graag meer over ons en het ontstaan van ons eigen gastouderbureau.

Het ontstaan
Wij, Cindy (moeder van Dille en Beer) en Rosemarie (moeder van Hilde en Anke), leerden elkaar kennen bij Yunio. We hadden een super-collega aan elkaar, wisten wat we aan elkaar hadden en streefden dezelfde idealen na. Rosemarie haar wortels liggen in de kinderopvang en is sinds 1996 al werkzaam als bemiddelingswerkster. Cindy is maatschappelijk werkster en zit inmiddels alweer twintig jaar in de gastouderopvang.

Door de jaren heen hebben we gezien dat bij veel landelijke bureaus de focus op registratie van kinderopvangtoeslagen ligt. Dit willen wij niet zijn. Het gaat ons om de kinderen, ouders en vooral ook de gastouders. En natuurlijk, de toeslag maakt de opvang betaalbaar, dat snappen wij ook, maar dit moet vooral niet leidend zijn. Vanuit dit ideaal en onze enorme ondernemingsgeest besloten wij ons eigen gastouderbureau te starten. En daar zijn we dan! Gelukkig kwamen er steeds meer fijne collega’s op ons pad. Team Gemoede®lijk is inmiddels een team met veel ervaring en veelzijdigheid.

team-gemoederlijk

Team Gemoede®lijk

Ons gastouderbureau

Wie zijn wij: Gemoede®lijk is een kleinschalig Gastouderbureau dat zich met passie inzet voor kwalitatief goede kinderopvang. Wij werken met ervaren en betrokken bemiddelingsmedewerkers, medewerkers die al jaren bekend zijn met het werken in de gastouderopvang en kinderopvang, die bevlogen zijn voor hun vak en geschoold zijn vanuit een pedagogische achtergrond. Gastouderbureau Gemoede®lijk voelt zich verbonden met de schitterende omgeving waarin wij wonen. Wij herkennen ons in oude waarden die nu in een nieuw jasje nog altijd actueel zijn. De Achterhoekse gemoedelijkheid, de eenvoud door niet ingewikkeld te doen, betrokken zijn bij elkaar in nieuw noaberschap, de tijd nemen voor elkaar. Door deze manier van werken kennen wij onze gastouders, de ouders en bovenal de kinderen.

Zorg en aandacht, is als een rode draad herkenbaar in alle aspecten van ons werk. Natuurlijk allereerst in de manier waarop met de kinderen wordt omgegaan, maar ook in de manier waarop afspraken worden nagekomen, de uitstraling van het kantoor, de manier van omgaan met elkaar, de manier waarop problemen worden opgelost, de manier waarop een gezellig uitje wordt georganiseerd enz. Dit alles samen maakt dat Gastouderopvang Gemoede®lijk een organisatie is om je thuis bij te voelen.

Samen zijn wij dus Gastouderbureau Gemoede®lijk; een gastouderbureau met een écht Achterhoeks karakter. Bij ons draait alles om aandacht voor de kinderen. We nemen de tijd om ouders, gastouders en kinderen te leren kennen. Wie is de gastouder en wat zijn haar mogelijkheden? Wie zijn de ouders, hoe ziet het gezin eruit en wat zijn de wensen van ouders en heel belangrijk: wat zijn de behoeften van het kind? Alleen door tijd te nemen voor een uitgebreide kennismaking kunnen wij de kinderen bij de juiste gastouder plaatsen. Lees hier meer over onze werkwijze.

Onze missie
Gastouderbureau Gemoede®lijk is de sterke verbindende factor in de Achterhoek. Wij coördineren de samenwerking van gastouders onderling, zodat hun solistische functie vermindert. Door activiteiten met elkaar te ondernemen en samen te werken, brengt dit fantastische beroep voor iedereen nóg meer plezier.