Welkom op de wereld

Kinderopvangtoeslag

Gastouderopvang is een erkende vorm van kinderopvang, dus wanneer je kind via ons naar een gastouder gaat, is de kans groot dat je kinderopvangtoeslag krijgt. En geloof ons, dat scheelt heel veel geld!

Kinderopvangtoeslag

De kinderopvangtoeslag is geregeld in de Wet kinderopvang. Deze wet geldt niet voor tussenschoolse opvang (tussen de middag) bij de gastouder. Je kunt de kinderopvangtoeslag aanvragen op Mijn toeslagen. Tip: wacht niet te lang met aanvragen, anders kan het zijn dat je een deel van de toeslag misloopt en dat is natuurlijk zonde!

Hoogte kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke regeling. Met andere woorden: hoe minder je verdient, hoe meer toeslag je ontvangt. Naast je inkomen speelt ook je gezinssamenstelling en opvanggegevens mee voor de hoogte van de kinderopvangtoeslag. Je kunt per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Om te kijken hoeveel kinderopvangtoeslag je kunt ontvangen kun je op de website van de Belastingdienst een proefberekening maken.

Kassiersfunctie

Vanaf 2010 hebben alle gastouderbureaus de kassiersfunctie, wat niets meer betekent dan dat de betaling van de gastouders via ons verloopt. Als ouder betaal je dus niet rechtstreeks aan de gastouder, maar zijn wij verantwoordelijk voor het betalingsverkeer. Wij houden dus voor je bij voor welke kinderen, voor hoeveel uur en tegen welk tarief een vergoeding is betaald. De Belastingdienst kan deze informatie controleren.

Inschrijven gastouderbureau

Ben je op zoek naar de perfecte gastouder voor jouw kind(eren)? Wij helpen je graag om deze te vinden. Schrijf je in via onderstaande button, dan nemen we contact met je op en kan de zoektocht beginnen!