Je ergens anders thuis voelen

Gastouder

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe gastouders, zodat we zoveel mogelijk keus hebben om goede matches te kunnen maken. Maar niet iedereen kan zomaar als gastouder bij ons aan de slag. Om de kwaliteit en veiligheid te kunnen waarborgen, hebben wij een zorgvuldige selectieprocedure voor nieuwe gastouders.

Eisen gastouders

Wij selecteren onze gastouders onder andere op grond van hun ervaring met kinderen, motivatie om gastouder te worden, ideeën over de opvoeding, opvangmogelijkheden en de veiligheid en hygiëne van hun huis. Daarnaast:

  • Hebben onze gastouders ervaring en plezier in de omgang met kinderen, en beschikken ze over voldoende ruimte en faciliteiten om een veilig en vertrouwd opvangadres te kunnen bieden.
  • Zijn onze gastouders werkzaam in de Achterhoek.
  • Hebben ze een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Ook haar huisgenoten boven de 18 hebben deze verklaring.
  • Kan de opvang pas starten als de gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterzalen staat geregistreerd.

Aantal kinderen

De kracht van gastouderopvang is dat het kleinschalig is. Daarom zijn er een aantal voorwaarden vastgesteld voor het aantal kinderen dat een gastouder mag opvangen:

  • Maximaal zes kinderen van 0 tot 13 jaar oud mogen worden opgevangen, inclusief eventuele eigen kinderen tot 10 jaar.
  • Als alle kinderen jonger dan 4 jaar oud zijn, mag de gastouder er niet meer dan vijf tegelijk opvangen (inclusief eigen kinderen tot 4 jaar).
  • Maximaal vier kinderen van 0 en 1 jaar mogen tegelijk worden opgevangen, waarvan maximaal twee kinderen van 0 jaar (inclusief eigen kinderen van deze leeftijd).

Onze gastouder worden?

  1. Schrijf je in via het inschrijfformulier 
  2. Wij nemen contact met je op voor een intakegesprek.
  3. Voldoe je aan alle eisen die wettelijk aan een gastouder worden gesteld? Dan nemen we je op in ons bestand.

 

Inschrijven als gastouder

Ben jij die lieve Achterhoekse gastouder die we zoeken? Dan voegen we je graag toe aan ons bestand! Schrijf je in via onderstaande button en dan nemen we contact met je op.